Japonya'nın Rakugo sanatçıları ve Türkiye'nin önde gelen komedyenleri ilk kez bir araya geldi
‘Türk-Japon Dostluğu Rakugo ve Komedi’ etkinliği, Japonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 100. yıl dönümüne özel olarak Atlas 1948 sahnesindeydi.
The Japan Foundation ve Komedi Kulüp’ün iş birliğinde, Sarp Apak’ın moderatörlüğünde gerçekleşen buluşmada; iş ve sanat dünyasından önemli isimler bir araya geldi.
The Japan Foundation ve Komedi Kulüp, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 100.yıldönümünü ‘Türk – Japon Dostluğu Rakugo ve Komedi’ daveti ile kutladı. Davet kapsamındaDoç.Dr.Bülent Sezgin, Chiba Ticaret Üniversitesi Profesörü Halit Mızraklı, Kanagawa Üniversitesi Profesörü KimieOshima ve Rakugo Performans Sanatçısı ShinoharuTatekawa’nın konukluğunda, Sarp Apak’ın moderatörlüğündekültür, mizah ve sanat ilişkisini irdeleyen bir söyleşi düzenlendi.
Davetlilerüç farklı Rakugogösterisi ve Sarp Apak’ın komedi performansının ardından iki kültürün zengin mizah geleneklerini odağına alan söyleşiye katılarak bilgi aldı.Japonya-Türkiye arasındaki dostluğun öneminden bahseden Japonya İstanbul Başkonsolosu KasaharaKenichi konuşmasında, “Mizah teması üzerinden iki ülke arasındaki kültürel bağları güçlendiren bu etkinliği düzenlemekten ve Japonya’nın geleneksel sanatlarından olan Rakugo’yu Türkiye’de tanıtmaktan mutluluk duyarız” dedi.
Japonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 100.yıl dönümü anısına düzenlenen etkinliğin bir parçası olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Sarp Apak ise, “Rakugo’nun detaylarını bu proje sayesinde öğrenme fırsatı yakaladım ve daha sonrasında büyük bir hayranlık duydum. Bugün burada sizlere iki kültürün benzeyen ve ayrışan yönlerini komedi aracılığıyla paylaşmak heyecan verici” diyerek düşüncelerini dile getirdi.
Rakugo Hakkında
Rakugo, Japonya’nın yüzyıllara dayanan geleneksel hikaye anlatma sanatıdır. 17. yüzyıldan itibaren gelişen bu performans sanatı, genellikle sahnede tek başına oturan bir sanatçının (Rakugoka) mizahi ve dramatik hikayeler anlattığı bir formatta sunulur. Sanatçı sadece bir yelpaze (sensu) ve bez (tenugui) kullanarak, farklı karakterleri canlandırır ve izleyiciye eğlenceli bir şekilde hayat dersleri sunar. Genellikle günlük yaşamdan kesitler, komik diyaloglar ve sürpriz sonlarla zenginleştirilen Rakugo, Japon kültüründe mizahın önemli bir parçası olarak öne çıkar.
Haber: Tuba DOĞRUBAK
Benzer Haberler
Dünyada İyilik Var Derneği”nden engellilere akülü sandalye
ESRA SÖNMEZER ERKEK OLURSA
Devir - Koş
Atilla Aydoğdu & İsmail Uygun Dünya Batar İnşallah
Ünlü tasarımcı Cemil İpekçi’nin “Best Of” koleksiyonu göz kamaştırdı
24. SANAT YILINA ÖZEL ŞARKI
ÇAM YARMASI 2 GALASI İÇİN ÇORUM'DA
MACARİSTAN BUDAPEŞTE’DEN ÖDÜLLE DÖNDÜ