Tuğçe Kandemir’in şarkısı alıntı çıktı ve davalık oldu
Mono Elektrik

Ses sanatçısı ve magazin yazarı Onur Akay, Tuğçe Kandemir’in ‘Aradan Çok Yıllar Geçti’ isimli yeni şarkısının müziğinin tamamen alıntı olduğunu açıkladı. Kandemir’in, Zekai Tunca’nın herkes tarafından bilinen ‘Gülü Susuz Seni Aşksız Bırakmam’ şarkısından alıntı yaptığını ifade eden Akay, usta sanatçı Zekai Tunca’nın şarkıcı Tuğçe Kandemir’e dava açtığını da duyurdu. “Tuğçe Kandemir’den görülmemiş bir intihal!” başlıklı bir yazı kaleme alan Onur Akay, Kandemir’e çok sert sözlerle yüklendi. Akay, Bugün sizlere görülmemiş bir intihalden, Türk sanat müziğinin değerli bestekârlarından emekli TRT ses sanatçısı Zekai Tunca’nın emeğine yapılmış büyük bir saygısızlıktan bahsedeceğim. Etik olmayan bu davranışı yapan şarkıcı Tuğçe Kandemir ve Kolera adı ile bilinen rapçi Esen Güler…” ifadelerini kullanarak Zekai Tunca’nın kendisine yaptığı açıklamayı da paylaştı.

Onur Akay şöyle devam etti:

“Tuğçe Kandemir’in ‘Aradan Çok Yıllar Geçti’ isimli yeni şarkısını dinledim ve görülmemiş bir intihal sonrasında hayretler içinde kalarak hemen Zekai Tunca Hocamızı telefonla aradım. Tunca, ‘Onur’cuğum, telefonla arayıp o kadar çok kişi söyledi ki, bazı rahatsızlıklarım vardı onun için ilgilenememiştim. MESAM’a ve avukatıma bildirdim. Tuğçe Kandemir ve Esen Güler’e dava açtım. Sanat adına çok ayıp bir şey!’ dedi. Daha önce yediden yetmişe dillere düşmüş meşhur şarkıların melodilerini alıp, yeni moda ritimlerle o melodileri bazen hızlandırarak, bazen de yavaşlatarak, o melodilere söz yazıp okumak şarkıcılık mı Tuğçe Kandemir? Bir de öğretmensin hem de Edebiyat öğretmeni! Pes! Müzik alanında yaptığın bu tür eylemler, telif haklarının ihlali olarak değerlendirilir. Bir sanatçının eserini izinsiz kullanmak, hem etik olmayan bir davranış hem de yasal sonuçlar doğurur. 6 senedir internet ünlüsü şeklinde piyasadasın ve 60 senelik sanat hayatı olan Zekai Tunca’nın eserini birebir alıp yeni şarkıymış gibi piyasaya sürüyorsun. Önce Zekai Tunca’dan ‘Gülü Susuz Seni Aşksız Bırakmam’ isimli o çok severek dinlediğiniz eseri bir kez daha dinleyin, sonra da Tuğçe Kandemir’in yeni şarkısı ‘Aradan Çok Yıllar Geçti’ şarkısını dinleyin. Çok çok şaşıracaksınız! ‘Gülü Susuz Seni Aşksız Bırakmam’ şarkısının en vurucu ve bilinen melodisini alıp, ‘Aradan Çok Yıllar Geçti’ demişler. Zaten şarkı da demek zor! Ne zemin var ne meyan… Nakarat gibi tekrarlayıp duruyorlar, şarkı yaptıklarını sanıyorlar…”

Tuğçe Kandemir, “Aradan Çok Yıllar Geçti” isimli bu çalışmasını kısa süre önce yayımlamıştı. Daha önce rapçi Kolera’nın seslendirdiği şarkı, Tuğçe Kandemir yorumuyla yeniden seslendirilmişti.

Kaynak: Onur Akay Medya

https://onurakay.com.tr/yazarlar/onur-akay/tugce-kandemir-den-gorulmemis-bir-intihal/1336/

endeep yatay

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Endeep Kare Mono Elektrik

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
2 GS  Galatasaray 4 4 0 12
3 İBFK  Başakşehir 4 3 0 10
4 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9
6 KON  Konyaspor 5 2 2 7
7 SVS  Sivasspor 5 2 2 7
8 GÖZ  Göztepe 4 1 0 6
9 SAMS  Samsunspor 4 2 2 6
10 KSM  Kasımpaşa 5 1 2 5
11 ANT  Antalyaspor 4 1 2 4
12 ÇRZ  Ç.Rizespor 5 1 3 4
13 TS  Trabzonspor 3 0 0 3
14 GFK  Gaziantep FK 3 1 2 3
15 ALNY  Alanyaspor 5 0 2 3
16 BOD  Bodrum 5 1 4 3
17 KYS  Kayserispor 3 0 1 2
18 HTY  Hatayspor 5 0 3 2
19 ADS  Adana Demir. 4 0 3 1
20
21

Reklam

NETİDİ

Yazarlarımız

E-Bülten Aboneliği